2012. május 28., hétfő

Könnyű epres joghurttorta


Könnyű epres joghurttorta

Nagyon egyszerűen elkészíthető, hűsítő desszert! A neten, talan a femina.hu-n talaltam egy egyszerű joghurttorta receptet, és gondoltam,hogy egy kis eperrel felturbózom. Sajnos ez még nem a hazai, hanem az import spanyol eprekből készült, de így is finom volt! :) Biztosan ki fogom próbalni mas gyümikkel is, mert nagyon mutatós, könnyű és finom! Még egy nagy előnye, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolnunk, csak ki kell varni, amíg megdermed! Ez altalabn nekem nagyon nehéz szokott lenni, de most elmentem egy rövid koncertre Tatabanyara az egyik baratnőmmel.....

Hozzávalók:
• 5 dl eper joghurt
• 4 dl tejszín
• 2 evőkanál étkezési zselatin
• 20 dkg kristálycukor
• 1 zacskó piros tortazselé
• kb. 30 dkg eper


Keverd jól össze egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint, majd öntsd hozzá a joghurtot. Állandó keverés mellett forrald fel, és utána rögtön húzd le a lángról! Hűtsd langyosra. Közben a tejszínből verj habot. A kemény habba keverd bele óvatosan a langyosra hűlt joghurtos keveréket. Vajazz ki egy kapcsos tortaformát, és öntsd bele a joghurtos habot.
Tedd be a hűtőbe, míg meg nem szilárdul. Halmozz a tetejére gyümölcsöt, a legjobb, ha olyat választasz, amilyen a joghurt is. Készítsd el a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint, és öntsd langyosan a gyümölcs tetejére. Jól hűtsd le tálalás előtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése