2012. június 11., hétfő

Kókuszos kinder pingvin

Kókuszos kinder pingvin




Kicsik és nagyok kedvence. Gyors és nagyon finom desszert! A recept a nosaltyról van! :) Ajándékba készítettem, úgyhogy nekünk nem sok maradt, de az a kevéske is meggyőzött, hogy ilyet többször is kell készítenem! Érdemes kipróbálni! A krém nekem nagyon bejött, el tudnám képzelni máshogy is felhasználva! :)
Jó étvágyat hozzá!


A tésztához:
• 4 tojás
• 15 dkg finomliszt
• fél cs sütőpor
• 3 ek cukrozatlan (holland) kakaópor
• 2 ek olvasztott vaj
• 12 dkg kristálycukor
• csipet só
• 2 ek víz

A krémhez:
• 1 tubus sűrített tej (150 g)
• 2 dl habtejszín
• 10 dkg kókuszreszelék
• 1 ek zselatin

A tetejére:
• 1 tábla tortabevonó
• 2 ek napraforgó olaj
• kevés kókuszreszelék

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.(24x34 cm)

1. A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral, és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá felvert fehérjét. Az így kapott masszát a tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).kb 15 percig. Kihűtjük, keresztben kettévágjuk.

2. A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön felforraljuk, langyosra hűtjük. A zselatint 6 ek vízben felmelegítjük (de nem forraljuk!). A langyosra hűlt sűrített tejhez keverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt, majd óvatosan belecsorgatjuk a sűrített tejet, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

3. A két kakaós piskótalap közé kenjük a kókuszos krémet, a tetejét vízgőz felett olvasztott tortabevonóval – melyhez adunk kb. 2 ek olajat -vonjuk be, és kevés kókuszreszelékkel megszórva díszítjük.

4. Hűtőbe tesszük dermedni. Fogyasztás előtt forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése